روز بیست و نهم آذر ماه امسال در شهر قم ، شرکت صنعتی شوفاژکار ، همایش یک روزهای را در خصوص ضوابط اجرایی و مصوبات جدید مبحث هفدهم از مقررات ملی ساختمان و همچنین معرفی طرح های فروش برگزار کرد.
در این همایش یک روزه که با حضور معاون محترم مدیر عامل ، جناب آقای مهندس صفری و مشاور محترم شرکت جناب آقای دکتر ابراهیمی برگزار شد، جمعی از مهندسین و متخصصین حوزه تاسیسات و مهندسان نظام مهندسی و ناظران گاز و مجریان ساختمان در شهر قم حضور داشتند.
در ابتدای برنامه دکتر پیمان ابراهیمی، مختصری بر معرفی شرکت شوفاژکار پرداختند و بر مقررات جدید مبحث هفدهم و اجباری شدن استفاده از موتورخانه برای آپارتمان های بیش از سی واحد تاکید داشتند.
در ادامه برنامه آقای مهندس صفری معاون بازاریابی و فروش به معرفی طرح های فروش شرکت پرداختند. ایشان معرفی طرح تعویض سبز، طرح فروش موتورخانه پلاس، طرح فروش موتورخانه پلاس هوشمند (بویلر+مشعل+پنل هوشمند) و همچنین ویژگی های پکیج های شوفاژ دیواری هوشمند را در ارائه خود خاطرنشان کردند.
چند سالی است که استفاده از ابزارهای حرارتی و گرمایشی در صنعت ساختمان ایران دچار تحولاتی شده و به دلیل اختلافات مشاهده شده در تقسیم هزینههای انرژی و تعیین سهم هزینه هر واحد، عده ای از افراد ناآگاه در مسائل ایمنی و آلودگی محیط زندگی بدون توجه به راهکارهای علمی و به بهانه استقلال مالی اقدام به انتقال شعله آتش به درون ساختمانها کرده اند به گونهای که بهرهگیری از پکیج برای گرمایش منازل و تولید آبگرم مصرفی به ابزاری کوچک و ظاهرا کم هزینهتر بدل گشته است.
اما رعایت نکردن استانداردهای لازم و آلودگیهای محیطی این دستگاه، شرایطی ایجاد کرده که ارزانسازی ساختمانسازی را با به خطر انداختن جان انسانها برابر کرده است.
شاید جایگزینی پکیجها به جای موتورخانههای مرکزی (در داخل واحدهای مسکونی) با هدف کاهش هزینههای ساخت ساختمان و استقلال مالکان دنبال شود؛ اما نکته ای که کمتر درباره آن صحبت به میان آمده است متعهد کردن سازندگان مسکن و انبوهسازان به ایجاد تهویه مناسب برای این دستگاهها میباشد که با مسئولیت نپذیرفتن، به سوختن ناقص این دستگاه و تولید تدریجی گاز خطرناک مونوکسید کربن در منازل نوساز کمک کرده اند.
رعایت استاندارد محیطی استفاده از پکیج که نباید در فضای کوچک از پکیجی با ظرفیت بالا استفاده شود چرا که ممکن است این پکیجها حجم زیادی از اکسیژن هوای موجود در منزل را صرف عملیات احتراق کند و حتی در مواردی منجر به مرگ ساکنین منزل شود.
شاید در نگاهی دیگر امروزه استفاده از هر یک از سیستمهای گرمایشی به دلیل مزایا و معایبی که برای هر کدام از آنها تعریف می شود با اما و اگرهایی همراه باشد ولی به طور کلی استفاده از سیستم های گرمایشی فرقی نمیکند پکیج باشد یا موتورخانه ، در صورتی که با استانداردهای فنی همراه نباشد میتواند مخاطرات زیادی را در بر داشته باشد.
استقلال واحدهای مسکونی در مصرف انرژی و بهره برداری بیشتر سازنده از فضایی که در آن ساختوساز صورت می دهد مزایایی است که باعث شده این روزها سیستمهای گرمایشی تکی یا همان پکیجها مورد استقبال مردم و سازندهها قرار بگیرد.
ولی مسلما این نکته خالی از اشاره نیست که با اهمیت یافتن بحث صرفهجویی در مصرف انرژی به خصوص در روزهای سرد سال، وجود تعداد زیادی پکیج در ساختمانهای مسکونی چند ده واحدی به مراتب گاز بیشتری را در مقایسه با سیستمهای گرمایشی موتورخانه مرکزی مصرف می کنند و در واقع در این ساختمانها استفاده از پکیج مغایر با سیاست صرفه جویی در مصرف انرژی است.
بر مبنای پژوهشهای انجام شده، امروزه سیستمهای گرمایشی مرکزی که در قالب موتورخانههای مرکزی در ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرند ایمنترین سیستمهای گرمایشی در دنیا به شمار می روند این در حالی است که در ایران همانطور که اشاره شد بسیاری از سازندگان به دلیل منافع شخصی حتی در موارد نامناسب هم اقدام به نصب سیستمهای گرمایشی تکی یا همان پکیج میکنند.
طی یک بررسی انجام شده در رابطه با پنج هزار موتورخانه این نتیجه حاصل شده که چون موتورخانهها در بیرون از ساختمان و واحد مسکونی قرار دارند، حتی اگر هم آلودگی داشته باشند ضرر و خطرش کمتر از سیستمهای احتراقی است که در داخل ساختمان و واحد مسکونی نصب می شود.
در دهه 40 که خلاء وجود یک شرکت تأسیساتی در کل بازار مصرف ایران به خوبی احساس می شد سهامداران شرکت با درک این نیاز و با رویکرد تولید داخلی و بومی سازی دانش تأسیسات اقدام به تأسیس شرکت صنعتی شوفاژکار نمودند. بدیهی است پیدایش این شرکت نیاز به زیر ساخت هایی داشت که با توجه به زمان پیدایش شرکت و عدم وجود زیر ساخت های لازم عملا فراهم سازی این زیرساخت ها برای کل کشور نیز به همت همین گروه صورت پذیرفت